چطور از PHP در HTML استفاده کنیم؟
برخی مواقع ما بعنوان یه شخصی کار اصلی اش برنامه نویسی نیست احتیاج داریم تا تغییرات جزئی در سایت خود اعمال کنیم. یا مثلا گاهی پیش می آید بعنوان برنامه نویس سایر استک ها پروژه ای داشته باشیم که لازم است در کد های HTML از PHP استفاده کنیم. در این مقاله با زبانی ساده آموزش خواهیم داد که چطور از PHP در HTML استفاده کنیم.
پیش از آموزش نیاز است بدانیم که زبان HTML یک زبان نشانه گذاری بوده و توسط مرورگر اجرا می گردد حال آنکه زبان PHP یک زبان سرورساید است و تنها توسط سرور است که قابلیت اجرا دارد. سرور تفسیر کد های PHP را بصورت کد به مرورگر باز برمی گرداند و مرورگر شما پاسخی که سرور برگردانده را رندر میگیرد. فلذا برای اجرای فایل php به هاست/سرور احتیاج خواهید داشت. در صورتی که در لوکال کار میکنید پیشنهاد میکنیم از نرم افزار xampp یا wampp در کامپیوترتان استفاده نمایید.
مراحل استفاده از PHP در فایل HTML
بطور کلی دو مرحله برای اجرا وجود دارد.
- تغییر فرمت فایل HTML به فایل PHP
- نوشتن کد های php درون فایل
تغییر فرمت فایل HTML به فایل PHP
برای تغییر فرمت فایل html به فایل php کافیست فایل مورد نظر را rename کرده و پسوند .html را به .php تغییر دهید و فایل را سیو کنید. برای مثال، اگر فایل شما index.html
نام دارد، آن را به index.php
تغییر دهید.
با تغییر پسوند، سرور تشخیص میدهد که باید کد PHP درون این فایل را پردازش کند و سپس خروجی HTML را برای مرورگر ارسال کند.
نوشتن کد های php درون فایل
پس از آنکه فایل بهعنوان PHP شناخته شد، میتوانید هر جایی از HTML خود، کد PHP را با استفاده از تگهای مخصوص PHP وارد کنید. سینتکس استاندارد برای نوشتن به زبان PHP به صورت زیر است:
<?php // کد PHP شما در اینجا ?>
مثال: فرض کنید میخواهید پیام خوشآمدگویی را بر اساس زمان روز نمایش دهید:
<!DOCTYPE html> <html lang="fa"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>مثال PHP در HTML</title> </head> <body> <h1>به وبسایت من خوش آمدید</h1> <p><?php echo "سلام! امروز " . date("l, F j, Y") . " است."; ?></p> </body> </html>
خروجی کد فوق:
ایجاد حلقه در HTML با PHP
حلقهها در PHP زمانی کاربرد دارند که بخواهید لیستی از آیتمها را به صورت پویا نمایش دهید:
<!DOCTYPE html> <html lang="fa"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>مثال حلقه</title> </head> <body> <h1>محصولات ما</h1> <ul> <?php $products = ["محصول ۱", "محصول ۲", "محصول ۳"]; foreach ($products as $product) { echo "<li>$product</li>"; } ?> </ul> </body> </html>
خروجی کد بالا:
محصولات ما:
- محصول 1
- محصول 2
- محصول 3
بهترین شیوهها برای استفاده از PHP در HTML
- ورودی کاربر را پاکسازی کنید: همیشه ورودیهای کاربر را پاکسازی کنید تا از خطرات امنیتی مانند SQL Injection و XSS جلوگیری کنید.
- جدا کردن منطق و ساختار: تلاش کنید منطق PHP را از ساختار HTML جدا نگه دارید.
- استفاده از کش برای بهبود عملکرد: در صورت امکان، خروجی PHP را کش کنید تا فشار روی سرور کاهش یابد.
- تست بر روی سرور محلی: قبل از انتشار، کد PHP خود را روی سرور محلی (مانند XAMPP یا WAMP) تست کنید.
نتیجهگیری
افزودن PHP به صفحات HTML امکانات وبسایت شما را افزایش میدهد و به شما اجازه میدهد تا محتواهای پویا، تعاملات کاربری و پردازش دادهها در بکاند را مدیریت کنید. امیدواریم یادگرفته باشید که چطور از PHP در HTML استفاده کنید. در پایان سوالات خود را از طریق بخش نظرات برای ما ارسالکیند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت